Tromssa Talvella

Bergen Kauniiden vuonojen ja vuorien ympäröimä Bergen on yksi Norjan tromssa talvella matkakohteista. Tromssan läheisyydessä on monia suosittua patikointi- ja retkeilykohteita, kuten Lyngenin alpit. Talvella Tromssa on paikka, jonne kannattaa tulla jos haluaa katsella revontulia, ja siellä on oppaita ja matkanjärjestäjiä, jotka auttavat sinua näkemään ja valokuvaamaan revontulia. Parhaat maisemat avautuvat Fjellheisen-köysiradan näköalapaikalta metrin korkeudesta. Lyhyet haikit myös kivoja siitä syystä, että voi lähteä huonommallakin kelillä tsekkaamaan tilanteen joskus pilvet rakoilevat. No siten saatiin maailma meille: perheessämme on asunut neljä au pairia Kenia, Costa Rica, Puola, Australia ja italialainen vaihtaminen-oppilas. Se oli öljynporauslautta, jonka tromssa talvella oltiin huoltamassa.

Suosittuja retkikohteita Norjassa

Tromssa talvella on yksi suuri ja tasokas hotelli — Sommarøy Arctic Hotell — jonka palveluihin kuuluvat muun muassa sauna avoin myös vieraille ja ulkoporealtaat. Tromssa talvella puutaloja. Jalkapalloseura Tromsø IL pelaa Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Tromssa tarjoaa ravintoloita, kahviloita, pubeja ja baareja. Hyvällä säällä täältä on esittelemistäni paikoista upeimmat näkymät toki Brosmetindenin huipun näkymät eivät alhaalla roikkuvista pilvistä johtuen näkyneet. Talvella tämä on myös yksi parhaista paikoista nähdä revontulia.

tromssa talvella

Tromssa – Pohjois-Norjan suurin kaupunki

Tromssasta pääsee suoraan Senjalle ja Lofooteille Hurtigruten-laivan kyydissä. Brensholmenista kulkee autolautta Senjan saarelle useita kertoja päivässä. Tromssassa järjestetään suosittuja festivaaleja ja erityisesti kesällä kaupungissa riittää tapahtumia. Toki pitää huomioida, että kaapelihissi ei kulje enää puolenyön jälkeen. Lumoudu taianomaisista vuonoista ja vuonoista, talven revontulista ja kesän keskiyön auringosta.

uimarengas iso

Tromssa, Norja: parhaat nähtävyydet – matkaopas ja tekemistä

Lennolle tulee hintaa vajaat euroa. Näytöksen tähtiä ovat partahylkeet, joita voi tarkkailla avoimessa altaassa. Tromssan kaupungin silhuetti ja rannikolla kohoavat vuoret loivat retkelle upean näyttämön. Nattmålsfjellet malle tromssa talvella, erittäin helppo Nattmålsfjellet on Kvaloyan saarella ja sieltä on hieno näkymä Ersfjordin suuntaan. Matkalla katsot elokuvia valaista, niiden vaelluksesta ja ruokailutottumuksista, ja opas huomauttaa luonnonvaraisista eläimistä, kuten merikotkista.

Tromssa – Wikipedia

Paikan palvelut on karsittu minimiin, ja siksi hintakin noin 60e on edullinen kaupungin muihin hotelleihin verrattuna. Vain nopeimmat pienveneet pystyisivät seuraamaan niitä. Tilaa uusi. Tromssasta on tunnin automatka Sommarøyn saarelle, jonka vierestä Brensholmenista pääsee autolautalla Senjan saarelle. Työssään hän näkee valaita lähes päivittäin.