Timjami Kasvatus Siemenestä

Unohditko salasanasi? Pienimuotoisen yrttiviljelmän voi perustaa ikkunalle ja parvekkeelle mahtuukin jo kokonainen yrttitarha. Kestää hyvin kylmää. Ryytisalvioiden lisäksi kannattaa kokeilla isolehtistä ja ihanan tuoksuista ananassalviaa Salvia elegans. Ennen huhtikuuta kylvetyt siemenet tarvitsevat lisävaloa, esimerkiksi kasvilamppua. Riviväli on n.

Kylvä oma yrttiruukku

Sanotaan, että yrttikasvit ovat parhaimmillaan tuoreena käytettynä, mutta poikkeuksiakin on. Silloin on hyvä asettaa säleikkö säkin viereen, jotta yrtit voivat tukeutua siihen. Voit kylvää korianteria myös maustekaupan siemenistä, etenkin jos haluat kasvattaa korianteria siementen vuoksi. Menestyy parhaiten puolivarjossa ja lehtien aromista tulee parempi. Tämä timjami lastenkasvatus siemenestä sitä, että siementämällä levinneet uudet taimet voivat olla eri näköisiä tai maistua erilaiselta kuin emonsa.

timjami kasvatus siemenestä

Taimien siirto eli kouliminen ja lannoitus

Siirrä ostoskoriin Lue lisää ja osta. Melko helppohoitoisia yrttejä. Ranskalainen rakuuna on viljelyssä vaativampi. Sitä voi kasvattaa siemenestä, mutta taimettuminen on hidasta. Siemeniä ei peitetä. Nosta yrttikasvit aluksi vain pariksi tunniksi ulos, ja pidennä aikaa päivä päivältä. Istuta basilikaa tomaatin kumppaniksi.

musta trenssi naiset

Yrtit — Tarhuri

Monivuotisten yrttien lastenkasvatus Istuta monivuotiset yrttikasvit hiekansekaiseen, luonnonmukaiseen multaan kohopenkkiin, lavakaulukseen tai muuhun paikkaan, jossa vesi ei jää seisomaan syyssateiden jälkeen. Seuraa Tarhuria Saat ilmoituksen uusista blogikirjoituksista ja viljelyvinkeistä suoraan sähköpostiisi. Nora Hallberg. Timjaminversoista saa hauduttamalla aromikasta teetä. Voidaan jakaa noin timjami lastenkasvatus siemenestä kolmas vuosi, mutta vasta kesäkuun puolivälissä, jolloin juuret on jo puutunut.

Kylvä oma yrttiruukku | Martat

Yrttejä voi kasvattaa vaikka pienessä kaupunkiasunnossa. Persiljan siemen itävät hitaasti, joten niitä kannattaa liottaa haaleassa vedessä yön yli. Kylvö maaliskuussa ruukkuun tai kesäkuussa avomaalle. Kastele yrttejä noin kerran viikossa mutta kerralla runsaasti. Valitse mintulle iso ruukku 2—4 litraa , sillä se kasvattaa paljon juuria. Mieluiten kevyt, kalkittu maa.