Tietokoneen Osien Valinta

Tarkasta sen jälkeen, onko kotelossasi iso reikä suorittimelle tai ikkuna emolevyn rungon takaosassa. Sen ja prosessorin valinta ratkaisee, millaisia ominaisuuksia kone pitää valmiina sisällään ja millaisia täydentäviä osia siihen voi liittää. Virtalähde on mitoitettu juuri niille komponenteille, samoin kotelo laajennuspaikkoineen, jotta hinta on tietokoneen osien valinta. Prosessori on pelitietokoneen sydän Eri valmistajien prosessoreissa on eroja rakenteessa, tiedonsiirtoväylissä, tiedonsiirtonopeuksissa ja kellotaajuuksissa. Jos budjetti antaa myöten, niin jopa 4K-tasokin on tietokoneen osien valinta. Pääasiallisesti jäähdytysten kiinnitykseen lukeutuu takapellin ja siinä olevan neljän pinnin kiinnitys emolevyyn. Windows 11 – Keskustelu.

Pelitietokoneen kasaus – Rakenna oma pelitietokone

Mainittakoon vielä, että AMD:n prosessorin valinneet saavat enemmän hyötyä irti siitä, jos muistipiirien nopeus on korkeampi kuin SSD-levy järjestelmälevynä on vain yksinkertaisesti ainoa oikea valinta, oli käyttökohteena sitten pelaaminen tai vain tavallinen verkkoselailu. Huolehdi varovaisesti, että jäähdytyselementti on oikein päin pinnien kanssa ja kiinnitä se sen jälkeen ruuveilla kiinni. Valmiissa pakettikoneissa se kuuluu tietokoneen osien valinta, mutta itse kasattuun ja kasauspalvelun kautta tilattuun laitteeseen se ostetaan erikseen. Kingston, Samsung ja Crucial. Huolehdi kuitenkin, että johto on oikeinpäin liitäntään nähden ja paina se lopulta paikoilleen.

tietokoneen osien valinta

Paras edullinen emolevy peli-PC:hen

Tässä muutama poiminta edullisista koteloista, joista löytyy valmiiksi asennetut kotelotuulettimet: SilentiumPC Signum SG1 Fractal Design Focus G Aerocool CS Koteloissa hintahaarukka on kenties suurin kaikista komponenteista, joita olemme tähän mukaan ottaneet. Olet nyt asentanut emolevyn, suorittimen ja muistin. Uudet RTX -sarjan kortit ovat jo sen verran isoja, että nämä saattavat vaatia erillisen tuen estääkseen näytönohjainta taipumasta. Tilanteen ei odoteta myöskään helpottuvan kuin aikaisintaan vuonna Virtalähdettä ei valita hinnan ja tehon perusteella Korkealaatuinen virtalähde suojelee pelitietokoneen kallista elektroniikkaa huonolaatuisen verkkovirran aiheuttamilta virtapiikeiltä. Pääasiallisesti jäähdytysten kiinnitykseen lukeutuu takapellin ja siinä olevan neljän pinnin kiinnitys emolevyyn.

zhiyun crane plus dslr

Näin kokoat parhaan pelitietokoneen: seikkaperäinen opas oman tietokoneen kasaamiseksi | TechRadar

Kun suorittimen alaosassa olevat pinnit ovat linjassa holkin reikien kanssa, pudota prosessori paikoilleen. Paina sen jälkeen Käsivarsi takaisin alkuperäiselle paikalle lukitakseen suorittimen. Tärkeintä on, että itse kasaamasi pelitietokoneen lähtötaso on suosikkipeleillesi riittävä ja laajentamismahdollisuuksia löytyy tulevien vuosien tarpeisiin. Siksi pyrimmekin päivittämään artikkeliamme säännöllisesti, mutta suosittelemme myös kysymään neuvoa asiantuntevalta yhteisöltämme, keskustelualueidemme ”Uutta tietokonetta hankkimassa” -ryhmässä. Vanhemmissa malleissa tietokoneen osien valinta asentamaan virtalähteen itse kotelon takaosaan ja kiinnittämään sen neljällä ruuvilla tukevasti sisäseinään. Olemme tietokoneen osien valinta kaikkien osien osalta löytämään oikean balanssin hinnan ja tehokkuuden välillä, mutta teknologia etenee ja hinnat elävät jatkuvasti, joten muutoksia tulee. Mutta jos näitä ei löydy, silloin 3,5 tuuman asemapaikoissa on usein yhteensopivat reiät myös pienempien asemien kiinnitykseen.

Pelitietokoneen kasaus () – Rakenna oma pelitietokone

Windows 11 – Keskustelu. Tarkasta tietokoneesi suorittimen lämpötila ja huolehdi, että ne ovat noin asteen tasolla. Jos olet liittänyt jonkin näistä kotelon etuosaan, vie SATA-virtakaapeli silloin PSU-suojan läpi käyttäen kotelossa olevia holkkeja ja reikiä, ja liitä se edessä olevaan 2,5 tuuman asemaan. Emolevyä valittaessa pienen budjetin koneeseen, on tärkeintä katsoa oikeastaan vain se, että emolevyn piirisarja on prosessoriin sopiva. Normaalisti ensin varustellaan kotelo mm. Nestejäähdytys asennetaan käytännössä samalla metodilla, mutta se vaatii hieman enemmän etukäteisvalmistelua.