Teltta Vesipilari

Koska painolla ei OLE niin suurta merkitystä, retkiteltoissa käytetään pääasiassa lasikuituisia kaaria, jotka ovat alumiinisia edullisempia. Kerralla nousevan teltan sisäteltta on kiinni ulkoteltassa ja kaaret tulevat ulkotelttaan. Vuodenajat Telttaa hankkiessa täytyy myös ottaa huomioon vuodenajat, joina teltan kanssa aiotaan retkeillä. Spreitä telttakankaaseen,myös saumat pitäisi pitää yhden kesän mulla on tuplateltta,jossa ulkoteltan alareuna on noin 10cm maasta kävi muuan vuosi sitten niin,että teltta vesipilari kova myrsky ja sade tuli lähes vaakasuoraan kaikki sisäteltan kamat oli litsimärkiä,ei auttanut kyllästysaineet. T alviteltoissa voi olla lumiliepeet, jotka laskeutuvat maahan. Kangas kestää hyvin UV-valoa mutta on herkkä hankaukselle. Vedenpitävyyden ohella teltta vesipilari erittäin tärkeä mukavuustekijä on teltan tilavuus.

Teltan valinta

Teltan tilavuus voi olla tärkein ominaisuus telttaa valitessa, mutta tällöin joutuu tekemään kompromisseja kolmen yllä mainitun kanssa. Itse kuitenkin vähän epäilen Oma tili. Asiassa erilainen asenne kun menet korpeen jossa oltava vko-tai kolmekin. Jos tunneliteltta koostuu vähintään kolmesta kaaresta, on teltassa myös iso eteistila absidi. Telttailu alkaa oikean teltan valinnalla. Teltta vesipilari saa telttailla?

teltta vesipilari

Teltan paino vaikuttaa teltan hintaan

Tällainen rakenne tukevoittaa telttaa ja onkin yleisimmin käytössä talviteltoissa tai todella vaativaan käyttöön ja myrskyihin soveltuvissa teltoissa. Jos tykkäät katsella maisemaa ja luontoa teltan uumenista, on kupoliteltta parempi vaihtoehto. Tunneliteltta kestää pääosin kovempia sääolosuhteita kuin kupoliteltta. Tätä suuremmilla vesipilariarvoilla on merkitystä rankkasateissa. Materiaalina se on paljon painavampaa kuin mikään aikaisemmin mainituista mutta myös hyvin kestävää. Muista puhdistaa käsiteltävä alue huolellisesti, ennen kuin levität sille suojausainetta.

vallila jaffa kappa

Teltan valintaopas – Vaeltajankauppa

Neljän vuodenajan käyttöön tarkoitetuissa teltoissa kaaret ovat vahvat ja teltan rakenne tuulenkestävä. Takaisin ylös. Jos teltta vesipilari telttakankaan sisäpuolelta irtoavan materiaalia, on aika uudistaa kankaan uretaanipäällyste ja hoitaa teltan tiivistys kuntoon. Yleensä titaania käytetään ultrakevyiden kiilojen valmistukseen, jolloin niitä käsitellessä kovassa ja kivisessä maassa saa olla samanlaista varovaisuutta kuin alumiinisten kanssa. Telttoja valmistetaan monenlaisista materiaaleista ja tässä olemme avanneet niistä olennaisimmat. Toinen voisi olla esimerkiksi halvempi lasikuitukaarilla oleva kahden hengen tunneliteltta absidilla ja toinen hieman parempi ja kevyempi alumiinikaarinen kupoli kolmelle hengelle kahdella absidilla. Tuuletusaukon tulisi olla suoraan tuulta vastaan, jolloin ilma pääsee sisään ja tuuletusaukkoa teltta vesipilari säädellä tuulen voimakkuuden mukaan.

Telttojen vedenpitävyys??? – Eräretkeily – Suomi24 Keskustelut

Samoilla mitoilla olevien telttojen hinnat määräytyvät materiaalien mukaan. Siihen voi myös syvän lumen aikaan kaivaa seisomakorkuisen tilan, jolloin kokkailu ja vaatteidenvaihto helpottuu. Kupoliteltta on hyvä yleisteltta Kupoliteltoissa on itsestäänseisova rakenne, eli teltta pysyy pystyssä pelkkien risteävien kaarien avulla. Tärkein asia mihin geodeetinen teltta yhdistetään on erittäin hyvä tuulenkesto myös korkeassa vuoristossa. Myös jos retkelle lähdetään vain lasten kanssa tai jopa yksin, on telttoja kaksi joista valita. Esimerkiksi kallioisilla saarilla ei kiiloja saa helposti maahan syvälle, joten telttapaikan valinta voi olla haastavaa.