Tasapainopilkki Siima

Onkohan Jäpikäs käynyt pakkasella kalassa? Sellaisia, jotka uittavat morria luonnollisesti. Eikös tällä tasapainopilkki siima viikko sitten ollut vääntöä kirresiimoista ja silloin väitettiin, että kirrekisoissa käytetään pääsääntöisesti monoa. Yksi tapa on laittaa kelalle suoraan sopivaksi havaittua monofiilisiimaa ja päähän taipuisa peruke, tai 0,4mm-0,7mm paksu fluorocarbon-tapsi. Kirkas fluorocarbon -tapsisiima häviää hyvin veteen ja suojaa hauen hampailta.

Ahvenia tasapainopilkillä

Luo uusi käyttäjätili Pyydä uutta salasanaa. Tietenkin se nousee raakana ylös, jos on kunnolla kiinni tukevassa koukussa, mutta kun ei aina Object Linking and Embedding Vavalla kirrekin väsytetään, ei siimasta vetämällä. Suosittelen kokeilemaan ja löytämään omaan kalastukseen sopivat kuitusiimat. Tasapainoa valitessa kannattaa tutustua pilkittävän vesistön luontaisiin syöttikaloihin tasapainopilkki siima veden väriin. Alkutalvella ei haittaa jos on värisiima mutta keväällä tasapainopilkki siima haitata. Ei missään nimessä kuitua.

tasapainopilkki siima

Hakulomake

Mitä siimaa. Kirkas fluorocarbon -tapsisiima häviää hyvin veteen ja suojaa hauen hampailta. Trabucco on siimoista ylivoimaisesti paras tällä hetkellä. Yhdeksättäkymmentä käyvä reipas isoäitini muisteli, että on heittänyt virvelillä viimeksi joskus luvun alussa, eikä ollut enää ihan varma miten saisi jigiä singottua. Ahvenen pilkinnässä toimii yleensä hyvin cm ja kuhalle cm tasapainot.

omron connect

Ahvenia tasapainopilkillä | Kireitä siimoja

Eiköhän suurin osa pilkkijöistä OLE tullut jo katajavavoista ja paksuista langoista nykyaikaan, tasapainopilkki siima kelavapoihin ja ohuisiin kuitusiimoihin. Ahvenet ovat luonteeltaan uteliaampia ja nopealiikkeisempiä. Ohut ja taipuisa peruke taas voi antaa paremman uinnin kevyitä tasapainoja käyettäessä. Niillä on ilo uittaa kalaa, isompaakin. Olen löytänyt jopa pystypilkin alle morritapsiksi hyviä kuitusiimoja.

Ahvenen ja kuhan tasapainopilkintä – Purhu

Olen innostunut viime vuosina jigaamisesta siinä määrin, että ehdotin mammalle jigireissua. Siinä mono ainoa oikea ratkaisu. Pakista kannattaa löytyä muikun, kuoreen sekä ahvenen väriset tasapainot, sillä niillä pääsee pitkälle lähes kaikissa Suomen vesistöissä. Normaalisti kalastus oli tuolloin minulle sitä, että sain katsella mamman jallittavan haukia virvelillään. Kuhan ja ahvenen tasapainopilkintä muistuttaa tekniikoiden osalta paljon toisiaan ja molempien lajien pilkinnässä onnistuu, kun tekee harvakseltaan voimakkaita houkutusvetoja ja väleissä erittäin rauhallista uittoliikettä. Monoviilillä olet aina myöhässä noissa syvyyksissä. Tämän vuoksi matalassa kannattaa yleensä pilkkiä monofiilisiimalla ja syvässä kuitusiimalla.