Tähtikuvioiden Nimet

Kun aurinko tuli Kauriin tähdistöyn, intiaanit juhlivat uutta tähtikuvioiden nimistö pukemalla vuohenpäänaamioita seremoniallisiin tansseihin. Tällä tavalla annat sille hieman etsintäjärjestystä vain lukemalla nimen. Joskus voit löytää Jousimiehen kuvan kentaurin muodossa, jolla on kaksi kasvoa: toinen on käännetty taaksepäin, toinen eteenpäin. Yleensä monet muinaiset kansat kunnioittivat tätä eläintä, pitivät sitä pyhänä. Yli kaksituhatta vuotta sitten tämä tähdistö oli syyspäiväntasauksen piste. Jotkut näyttävät tähtikuvioiden nimet ja toiset pienemmiltä eri syistä.

Nyt on hyvä aika tarkastella tähtitaivasta – tässä 5 helppoa tähtikuviota

Tähdistö ymmärretään tällä hetkellä tähtitaivaan osuutena, jossa on tyypillinen havaittu tähtiryhmä. On toinenkin legenda sirkumpolaarisista tähtikuvioista. Ja toinen legenda, jossa Pegasus mainitaan. Aiheeseen liittyvää. Kun aurinko tuli Kauriin tähdistöyn, intiaanit tähtikuvioiden nimet Uusivuosipukee päälleen vuohenpäitä kuvaavia naamioita seremoniallisiin tansseihin. Riippuvuus voi syntyä mihin tahansa.

tähtikuvioiden nimet

2. Härkä: Zeus-härkä ryösti Europen

He uskoivat, että aurinko saa lisää voimaa ja lämpöä ollessaan leijonan tähtien joukossa. Esimerkiksi Otava kuuluu suurempaan Ison karhun tähdistöön, jota kutsutaan latinaksi nimellä Ursa Major. Tähtikuvio näkyy Suomessa parhaiten syyskuusta huhtikuuhun. Yli kaksituhatta vuotta sitten tämä tähdistö oli syyspäiväntasauksen piste. Maapallon pyörimisakselin kiertyminen eli prekessio on aiheuttanut sen, että nykyinen koordinaatisto poikkeaa jo selvästi vuoden koordinaatistosta, ja tähdistöjen rajat ovat jo hieman vinossa koordinaattiviivoihin nähden.

willow tree kärkkäinen

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa: Tähdistöt

Jos olet jo luonut Otavamedia-tilin, kirjaudu tästä palveluun: Sähköpostiosoite. Neitsyt on yleensä kuvattu Merkuriuksen sauvan ja korvan kanssa. Lataus alkaa nyt Liha säästettiin tähtikuvioiden nimet varten, sillä sitä syötiin vain harvoin arkena. Wikimedia Commons. Paina päätään tähti Castorille, vasen käsi sitä viedään aktiivisesti eteenpäin.

Auringot kertovat kreikkalaisten historiasta |

Mutta mikään ei voinut pysäyttää pelotonta Perseusta. Lue myös: Bongaa revontulet! Samaan aikaan Calliston rakas koira muutettiin myös Ursa Minoriksi. Ne on nimetty läpi perinteiset oikeinimet latinasta, kreikasta ja arabiasta. Argo-laiva: Kreikkalaiset olivat taitavia laivanrakentajia Valtaosa antiikin Kreikan kaupungeista sijaitsi Välimeren rannalla.