Syötävä Krassi

Älä myöskään unohda orvokkeja, kurpitsaa, ruusuja, päivänliljoja ja kukkivia maustekasveja mm. Jos teillä on kokemuksia syötävistä kukista, jättäkää kommenttia tähän syötävä krassi voimme kerätä mahdollisimman hyvän listan kaikkien iloksi. Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie. Suvi 2. Orvokki: Luomuorvokki, keto-orvokki, tuosuorvokki Käytetään leivonnaisten ja jälkiruokien koristeena sekä maustamaan esim syötävä krassi. Lisää kukkia varoen ettei pippurinen maku tule liian voimakkaaksi. Ne sopivat myös juomien koristeeksi.

Lumoavat kukkaset lautaselle – kerää puutarhasta syötävät kukkaset

Näitä olen myös kuivannut talouspaperin päällä, jolloin väri muuttuu syötävä krassi taittavaksi siniseksi. Se kyllä maistuukin sen verran tuliselle, että uskon sen sisältävän paljon lääkinnällisiä ominaisuuksia. Joko luit nämä? Aloita kokeilu muutamasta lajista ja laajenna valikoimaasi vähitellen. Katso ystävänpäivätarjoukset. Loppukesän siemenet saat taiottua kaprismaisiksi säilykkeiksi alta aikayksikön. Seuraava postaus.

syötävä krassi

Syötävät kukat

Monivuotinen apilakasvusto on mahdottoman kelpo esikasvi muille lajeille, sillä se hoitaa ja rikastuttaa maan typpivaroja. Maitohorsman yksittäiset pikkukukat, apila ja päivänkakkakara kelpaavat hyvin ruusujen ja laventeleiden kaveriksi. Päiväliljoen Hemerocallis kukkia voi muuten myös maistella ja etsiä heistä erinäisiin kasveihin vivahtavia makuja. Kauan odotettu kesä ja leppeät hetket terassilla kutsuvat, mutta runsasluminen talvi enteilee myös runsasta hyttyskantaa kesäksi. Olen tehnyt ihanaa öljykastiketta uuttamalla kehäkukan teräkehtiä sekä porkkanannaatteja laadukkaaseen oliiviöljyyn ja sama öljy käypi myös ihosi hellimiseen. Kukkien terälehdissä pippurinen maku. Uskon, että jokaisella kukalla on ihmiskunnalle jotain annettavaa.

tamaris sandaalit nilkkaremmillä

Syötävät kukat | Puutarhan seitsemän suosikkia | Klikkaa lukemaan

Syötävät kukat ovat syötävä krassi siirtolapuutarhamökkimme tärkeistä kasveista. Loistohelokin lisäksi kultahelokki on suosittu puutarhaperenna. Lisää kukkia varoen ettei pippurinen maku tule liian voimakkaaksi. Krassia ei saa lannoit­taa liikaa, muuten se innostuu tekemään lehtiä kukkien kustannuksella. Seuraava postaus. Powered by Vuodatus. Iki-ihanassa maailmassamme kasvaa mitä ihanampia kukkasia nautittavaksemme.

Syötävät kukat – katso puutarha-asiantuntijan vinkit ja lista – Asuinolot – Ilta-Sanomat

Käytä kakkujen ja leivonneisten koristeluun. Torilta ja taimistoilta saattaa saada myös luomutaimia. Loppukesän siemenet saat taiottua kaprismaisiksi säilykkeiksi alta aikayksikön. Puna-apilan nuoriso lehdet ovat hyviä salaatteihin, keittoihin ja muhennoksiin. Sekä kukissa että lehdissä on pirteän sinappinen maku, joten krassin kukka sopii parhaiten esim.